Top in verkoop, advies, onderhoud en reparatie

Service en onderhoud

Service en Onderhoud
U heeft een kostbare investering gedaan in hoogwaardige Airconditioning, warmtepomp, warmtepompboiler, koel- en vriesapparatuur. Apparatuur waar u volledig op moet kunnen vertrouwen. Daarnaast vereist de verscherpte regelgeving rond F-gassenbeleid en HACCP  dat deze apparatuur gecontroleerd wordt en juist functioneert. Daarom levert Arca Cooling maatwerk in onderhoud. Dit kan variëren van enkel een inspectie van uw installaties volgens de wettelijk gestelde eisen tot een op maat gesneden onderhoudsprogramma met reinigingsbeurten en advies.

Correctief onderhoud
Ondanks het uitvoeren van preventief onderhoud kunnen er altijd nog storingen optreden. Voor uw onderneming is het van belang dat deze snel en effectief worden verholpen
.

Contract
Als u een storing heeft, dan belt u ons en staan we zo snel als we kunnen bij uw bedrijf.Dat is goed om te weten.Maar prettiger is de gedachte dat wij uw  installaties op basis van een servicecontract voor u kunnen onderhouden. Zo voorkomt u dat uw bedrijfsvoering wordt verstoord en u schade ondervindt.

Wij leveren u maatwerk. Van een wettelijk verplichte service-inspectie plus onderhoud tot de meest uitgebreide variant met een weekendservice die dag en nacht, zeven dagen per week bereikbaar is. Geen klant is hetzelfde. En voor elke service wens hebben wij het juiste contract.  
Voor meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op


F-GASSEN
Arca Cooling is gecertificeerd door Bureau Veritas en heeft een F-Gassen certificaat. Als koeltechnisch bedrijf hebben wij met diverse regelgeving te maken, afhankelijk van het soort werkzaamheden en type installaties. Als koeltechnisch installateur zijn de F-gassen verordening en de PED (warenwet besluit drukapparatuur) van belang. De F-gassen verordening en de PED zijn beide Europese regelgeving en gelden in heel Europa. Installatie, reparatie en onderhoud aan airconditioninginstallaties mag uitsluitend plaats vinden door F-Gassen erkende bedrijven.


De F-gassenverordening in 2015
Op 20 mei 2014 heeft de EU de nieuwe F-gassenverordening gepubliceerd. De verordening (EU) nr. 517/2014, treedt op 1 januari 2015 in werking in alle 28 lidstaten.

Belangrijke gevolgen:

Frequentie lekcontroles op basis van CO2-equivalent

De nieuwe frequentie van lekcontrole wordt straks:

* 5-50 ton CO2-equivalent- 1x per 12 maanden

* 50-500 ton CO2-equivalent- 1x per 6 maanden

* >500 ton CO2-equivalent- 1x per 3 maanden; automatisch lekdetectie verplicht

Is een installatie voorzien van een lekdectiesysteem. Dan kan deze frequentie worden gehalveerd. Het lekdectiesysteem moet wel elk 12 maanden worden gecontroleerd ook goed functioneren.